Terug naar nieuwsoverzicht

Lustrumuitje bureau Ruimtewerk

Deze maand bestaat bureau Ruimtewerk twintig jaar, een mijlpaal die de collega’s van bureau Ruimtewerk niet ongemerkt voorbij hebben laten gaan. Om het lustrum te vieren is het team in de vroege ochtend van vrijdag 2 november vertrokken richting Gent in België. Daar werd in de middag een bierbrouwerij bezocht, en is de stad zowel te voet als vanaf het water ontdekt. Een zogenaamd ‘flikkendiner’ vulde vervolgens de avond. Het voor-, hoofd- en nagerecht werden in drie verschillende restaurants geserveerd, terwijl er tussen de gangen door in twee teams een moord opgelost moest worden. Ondanks de hevige rivaliteit tussen de beide teams werd de avond in goede harmonie en onder het genot van het Belgische bier gezamenlijk afgesloten.

Na een korte overnachting en het ontbijt is het team zaterdagochtend vanuit Gent vertrokken om ook Antwerpen te bezoeken. Daar werd het team, na een stevige wandeling door de stad en een op zijn minst zo stevige lunch, verrast door de aanwezigheid van honderden Zuid-Koreaanse mariniers die met twee marineschepen in Antwerpen waren afgemeerd. Zij vermaakten de stad met een demonstratie van dans, muziek en gevechtskunsten op de Grote Markt, maar nodigden de aanwezigen ook uit om de marineschepen te bezoeken. Een kans die met twee handen werd aangrepen. Na het bezoek aan het schip vertrok het team van bureau Ruimtewerk voldaan en met hernieuwde energie weer richting Nederland.

Het prachtige weer, de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden maar vooral de gezelligheid en de goede organisatie maakten het bezoek aan België tot een zeer geslaagd lustrumuitje.